28 Eylül 2018 Cuma

Ubuntu Snap Servisini Kaldırma

  Hiç yorum yok

Ubuntu yeni bir uygulama marketi ve uygulama biçimi geliştiriyor, adı Snap biliyorsunuz yada şimdi öğrendiniz. Ne yazık ki çok berbat bir servis, çalışması çok sıkıntılı Linux içinde başka bir Linux varmış gibi davranış sergiliyor, Ubuntu zamanla çöplüğe çevriliyor, snap uygulamasına güncelleme gelince eski snap uygulaması silinmiyor oda diskinizde kalmaya devam ediyor. Hiç bir temanın renk şemasına uyum sağlamıyor v.s v.s bi ton saçmalık var.

Ve son olarak da Snap şeklinde indirdiğiniz uygulamalar inanılmaz derecede can sıkacak kadar geç açılıyor

Bilgisayarınızı yeniden başlattınız diyelim, bir hesap makinesi uygulamasının açılması 10 saniyeyi bulabilir mi böyle bir saçmalık olabilir mi ? Evet Snap ile bu mümkün, bilgisayarınızı yeniden açtıktan sonra deneyin ve görün.

Hesap Makinesi
Sistem Gözlemcisi
Karakterler
Günlükler

Bu dört uygulama varsayılan şekilde snap uygulaması olarak geliyor, snap olarak bilerek yada bilmeyerek uygulama mağazasından yüklediğiniz her uygulama için geçerli bu yavaşlık, üstte yazdıklarımı okuyup sizde kendiniz test ettikten sonra bu servisten kurtulup ışık hızında açılan deb paketleri ile değiştirmek ister misiniz ?

Bilgisayarınızda yüklü olan snap uygulamaları listeleyin terminali açın
snap list

Üstteki 4 snap uygulamayı silip yerlerine deb paketlerini ekleyeceğiz şimdi terminali açın
sudo snap remove gnome-calculator gnome-characters gnome-logs gnome-system-monitor

Evet üstteki 4 snap uygulamasından kurtuldunuz, şimdi bunların deb paketlerini yükleyelim
sudo apt install gnome-calculator gnome-characters gnome-logs gnome-system-monitor

Evet artık üstteki 4 uygulama sorunsuz şekilde ve hızlı çalışacak, bunların dışında uygulama mağazasından yüklediğiniz snap uygulamaları ve snap servisini komple silmek isterseniz aşağıdaki işlemi yapın, terminali açın
sudo apt autoremove --purge snapd

Son olarak snap uygulamaların Ubuntu Yazılımlar uygulamasında görünmemesi için terminali açın
sudo apt-get remove --purge gnome-software-plugin-snap

Snap servisinden kurtuldunuz, bu saçma servisi asla hiç bir Linux dağıtımında kullanmayın, Ubuntu bu saçma servisin fişini çekmeli, geliştirici ekibi dağıtmalı ve bu kara lekeyi silmeli bi şekilde.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder